Friske varer og råvarer fra lokale producenter flytter, sammen med familien Bager, til august ind i 300 år gammel købmandsgård i Studsgade 6.

Vi har simpelthen købt en gammel købmandsgård fra 1730, som endda har studepladser i kælderen. Det er ret fantastisk, og jeg kan slet ikke få armene ned,” fortæller en glad Birgitte Bager, der er franchisetager på den aarhusianske butik, og fortsætter: “Der er jo ikke et øje tørt, når vi får genskabt den gamle købmandsforretning. Det bliver mig, min søster og min datter, som kommer til at drive butikken, og min far er med i kulissen. Så det bliver et rent familieforetagende.” Og det er ikke svært at forestille sig, hvordan købmandsgården har set ud i gamle dage, når man kigger rundt i de lyse, lavloftede lokaler. Fritlagte bjælker, tydeligt bindingsværk og døre malet i almuefarver sætter stemningen.
 

Birgitte Bager: “Ramte mig lige i maven”

Det lå ikke i kortene, at Birgitte Bager skulle være købmand, og faktisk har hun en helt anden baggrund. “Jeg er egentlig ikke fra butiksverdenen, for jeg er akademiker. Men det ramte mig lige i maven, da jeg læste om Landmad, for jeg går meget op i fødevarer. Jeg har allerede været ude og lave aftaler med nogle helt fantastiske, lokale producenter,” forklarer Birgitte Bager og tilføjer opfordrende: “Og skulle der sidde nogen derude, som verdens bedste et-eller-andet, må de endelig sige til!

I første omgang vil Landmad i Latinerkvarteret kun være en gårdbutik, men planen er hurtigst muligt at etablere en café også. “Det er jo en fantastisk mulighed for at undgå madspild,” påpeger Birgitte bager. Et voksende marked Kæden Landmad har tre år på bagen, og findes i forvejen i seks byer landet over – med butikker i Aarhus og Aalborg på trapperne.


Åbningstider

Butik: Mandag - Torsdag: 10:00 - 18:00, Fredag: 10:00 - 19:00
Lørdag: 10:00 - 16:00

Cafe: Man-Lør: 9:00-21:00, Søn: 9:00-15:00

Kontakt

Studsgade 6, 8000 Aarhus C
Telefon Cafe: 53 89 98 98
E-mail Cafe: aarhuscafe@landmad.dk
Telefon Butik: 86 26 36 23
E-mail: aarhus@landmad.dk